Els arrestats, dos homes de 26 i 22 anys i nacionalitat espanyola -un d’ells, amb 10 antecedents policials per robatoris-, han estat acusats dels delictes de robatori amb força i de conducció temerària. Tot va començar a les 4.15 h de diumenge, quan una patrulla dels Mossos va detectar un cotxe circulant amb els llums apagats, raó per la qual es va requerir al conductor que s’aturés. En comptes de fer-ho, va accelerar virolentment i fins i tot es va saltar una desena de semàfors en vermell.

La persecució, amb diverses dotacions policials a la caça del turisme, va acabar a la rambla de Prim, on els infractors van xocar amb un arbre. Abans, quatre dones havien aconseguit, pels pèls, esquivar el vehicle. La fugida va continuar, aquesta vegada corrent, però no va durar gaire perquè ben aviat es va poder interceptar-los i detenir-los. Amb la sospita que prèviament havien comès algun tipus de delicte, es va inspeccionar el cotxe. I allà van trobar la resposta: 24 lots de Nadal. Les caixes, que s’amuntegaven a la part posterior, havien estat robades d’un local de transports de l’Eixample. Els joves ja han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.

Aquella mateixa nit, els Mossos van arrestar dues persones més en el marc del pla Grèvol, també a Sant Martí. Es tracta de dos homes de nacionalitat romanesa que estaven forçant un bar quan els agents, alertats per un veí, van acudir-hi. El jutge n’ha decretat igualment la llibertat amb càrrecs.