La prohibició de fumar a les platges de Barcelona ja està activa. A partir d’aquest dissabte, aquelles persones que fumin a qualsevol de les platges del litoral barceloní podrien ser multades. En el primer dia de prohibició, però, un equip de betevé ha pogut comprovar que, en general, la norma s’està complint amb algunes excepcions puntuals.

De fet, fins i tot s’han pogut veure alguns banyistes que sortien de la sorra i se situaven a la zona de passeig per poder fumar. A més, la majoria d’opinions coincideixen: tant fumadors com no fumadors admeten que aquesta mesura ajudarà a mantenir les platges més netes.

Les sancions, l’últim recurs

La nova normativa prohibeix fumar tant tabac tradicional com cigarretes electròniques o dispositius que alliberin nicotina. La sanció establerta per a les persones que fumin al litoral serà de 30 € i l’imposarà la Guàrdia Urbana. Aquesta multa, però, serà l’últim recurs. Aquest estiu la intenció és fer divulgació d’aquest canvi de normativa entre la ciutadania a través d’un equip d’informadors per explicar als banyistes la prohibició de fumar.