El temps 100% primaveral que hem començat a tastar aquest cap de setmana sembla que s’allargarà, amb petites variacions, com a mínim fins a Divendres Sant. Aquest diumenge començarà a tapar-se el cel, sobretot a la tarda, i, tot i que podrà semblar un dia una mica amenaçador, la possibilitat de precipitacions serà pràcticament nul·la.

Dilluns al matí començaran a dissipar-se aquests núvols i  tornaran a deixar un cel blau i serè que perdurarà dimarts, possiblement un dels dies més assolellats i amb més calor de la Setmana Santa, amb el permís, però, d’alguna boira marítima que podria fregar la costa barcelonina.

Dimecres i dijous apareixeran núvols alts que podran enteranyinar el cel en moments puntuals i les temperatures tendiran a baixar, per bé que de forma lleu. Els pronòstics a partir de divendres són ja de baixa fiabilitat, però tot indica que a partir d’aleshores el temps podrà esdevenir una mica més inestable a causa de l’arribada d’aire més fred en altura que afavoriria alguns xàfecs de tarda al nord del país. De moment sembla que no afectarien la ciutat de Barcelona.

Setmana Santa seca

Tot i que és d’hora per poder-ho afirmar amb seguretat, si finalment es confirmés aquest pronòstic d’estabilitat, podríem tenir la primera Setmana Santa sense cap dia de pluja des de l’any 2001. Si parlem estrictament dels dies festius, que van del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua, trobem que dels darrers 15 anys tan sols es van salvar de la pluja els anys 2000 i 2005.

L’estadística d’aquests darrers 15 anys a l’Observatori Fabra diu que s’ha vist ploure en 45 dels 150 dies analitzats. Això vol dir que, per aquestes dates, acostuma a ploure un de cada tres dies. Encara més capritxosa és la recurrència de dies que plou en Dissabte de Glòria, gairebé un de cada dos, una dada bastant semblant a la del Dilluns de Pasqua.

En qualsevol cas, la Setmana Santa d’enguany apunta cap a bonança des del punt de vista meteorològic. Caldrà veure si finalment els mapes acaben confirmant aquesta predicció.