MONTSE NEIRA, Assemblea Pro-drets sobre el Treball Sexual de Catalunya "Amb multes que van dels 300-350 euros fins als 3.000 euros. Són dones que estan treballant per 20 euros mínim. Imagineu-vos, les fan moroses d'Hisenda a persones que estan en vulnerabilitat, que són pobres, que estan treballant per mantenir a la seva família."

El d’avui ha estat el primer acte reivindicatiu de l’Assemblea Pro-drets sobre el Treball Sexual de Catalunya, que es va presentar ahir per lluitar plegades contra les multes que se’ls imposen segons l’actual ordenança del civisme. Volen combatre el que qualifiquen de persecució policial.  Per fer-hi front, la nova entitat té l’objectiu d’erigir-se com a interlocutor visible amb les administracions. Treballaran per aconseguir el reconeixement del que consideren que és la seva professió. Asseguren que no volen que ningú parli per elles, que són una assemblea de prostitutes que exerceixen voluntàriament.

El col·lectiu Putes Indignades del Raval també en forma part i, a través de l’Assemblea, es volen defensar justament del govern municipal. Asseguren que el consistori les deixa en situació d’exclusió quan els tanca els pisos on treballen, tal com ha passat amb el precintament del número 25 del carrer d’en Robador. Per les associacions de veïns, que també han participat en la protesta, les prostitutes formen part del barri i han d’estar protegides de qualsevol abús.