La majoria de les denúncies aparegudes en els darrers mesos per abús sexual a menors s’han arxivat perquè ja es consideren prescrites. Segons la llei actual, els casos més greus prescriuen al cap de 15 anys des que la víctima compleix la majoria d’edat.

En declaracions a Barcelona FM Miguel Àngel Hurtado, psiquiatra de professió i víctima d’abusos quan tenia 16 anys, ha considerat raonable que els partits vulguin debatre la qüestió però ha lamentat que la protecció dels infants i els joves no sigui una prioritat per a les formacions polítiques, i considera que després d’un cas “tan sagnant com el de Maristes ja s’hauria d’haver debatut, però moltes vegades els partits polítics necessiten l’empenta de la societat civil”.

Hurtado, que va denunciar els abusos que va patir quan ja havien prescrit, creu que és urgent iniciar aquesta reforma i que progressivament s’aconsegueixi que els períodes de prescripció dels delictes d’abús s’allarguin. De fet, diu, “hi ha un moviment global a molts països que ha aconseguit la resposta general, l’abolició o bé l’augment significatiu dels períodes de prescripció”. A més, apunta que “és important que el nostre país no es quedi despenjat d’aquest moviment”.

Referint-se a l’escàndol pel cas dels Maristes, Miguel Ángel Hurtado està convençut que ara que s’ha trencat el silenci sortiran a la llum més casos perquè també “hi ha més sensibilitat social” al voltant d’aquest tema. Hurtado ha assenyalat la prescripció dels delictes com el principal obstacle per garantir la seguretat dels menors.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a