Un intern del Centre Penitenciari Brians 2 ha agredit almenys cinc funcionaris. Els fets, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i ha pogut confirmar betevé, han succeït aquest diumenge al matí quan els treballadors de la presó han obert la porta de la cel·la per dur-lo al pati. Es tracta de J.P, un home que va ser empresonat de forma preventiva per presumptament matar tres persones a Barcelona l’any 2020.

El pres havia manipulat un element de ferro del sistema de ventilació i ha estat amb aquest objecte que els ha colpejat amb “agressivitat a parts vitals del cos“, segons informen des del sindicat UGT.

En el moment de l’agressió múltiple, l’intern es trobava al Departament Especial de Règim Tancat (DERT), on es troben aquells individus considerats de perillositat extrema.

En culpen la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró

Des del sindicat majoritari, UGT, Javier Martínez, culpa directament els responsables penitenciaris d’aquesta i d’altres agressions que han succeït els últims anys. Concretament a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, per no fer front als problemes de seguretat que es viuen als centres. Els funcionaris agredits, tenen ferides de diversa consideració i, “no ha passat res més greu, però passarà”, ha sentenciat Martínez.

Tres homicidis en pocs dies de diferència

J.P va entrar a presó preventiva acusat de tres homicidis l’any 2020. El dos primers, amb poques hores de diferència, van succeir al districte de Ciutat Vella. Un home a l’interior d’un pis del carrer del Portal Nou i una dona en un portal del carrer de l’Arc de Sant Vicenç, a la Ribera. Poc després, el pres hauria apunyalat i ferit de gravetat un treballador de l’Ajuntament pels volts de la plaça de Sant Jaume, que, malauradament, no va sobreviure a l’atac.