La concessió del Segell EFQM500 distingeix el Parc d’Atraccions del Tibidabo com una organització innovadora i sostenible segons els criteris de la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat. L’organisme ha avaluat l’administració del parc en els darrers anys amb els barems del model EFQM, un referent en l’àmbit europeu que va sorgir a la dècada dels 80 per analitzar la gestió de les organitzacions a partir de la reflexió estratègica.
Que el Tibidabo pugui continuar durant 120 anys més sent l’espai de diversió, educació i solidaritat referent a Barcelona
En el cas del Tibidabo, l’EFQM destaca la proactivitat del parc d’atraccions per millorar els serveis a partir de l’escolta de les peticions dels clients. També el grau de satisfacció de l’experiència que perceben els usuaris quan visiten l’espai gràcies a aspectes com l’atenció rebuda pels treballadors o la gestió de la situació que ha fet el parc durant la pandèmia. Per la directora general del Parc d’Atraccions del Tibidabo, Rosa Ortiz, el premi reforça el seu compromís per “garantir que el Tibidabo pugui continuar durant 120 anys més sent l’espai de diversió, educació i solidaritat referent a Barcelona”.
Els acords amb Unicef, la UPC o el nou pla de mobilitat, les claus del reconeixement
El Segell EFQM 500 reconeix algunes de les darreres iniciatives del parc d’atraccions. Fa especial esment a l’acord amb Unicef per impulsar el coneixement dels drets dels infants o amb la Universitat Politècnica de Catalunya per acostar la física als alumnes de secundària, el projecte anomenat Fisidabo. També s’ha reconegut, per exemple, el nou pla de mobilitat del Tibidabo per reduir el transport privat i les emissions al cim de la muntanya amb iniciatives com el funicular Cuca de Llum.