Les famílies que han de preinscriure alumnes als cicles d’infantil (P-3), primària o secundària no hauran de fer els tràmits fins a la primera quinzena d’abril. El Departament d’Ensenyament, intervingut pel Govern espanyol en aplicació de l’article 155, ha anunciat que el procés s’endarrereix un mes.

Segons la Generalitat, la decisió s’ha pres després d’una demanda reiterada per part de la comunitat educativa que s’escurcessin els terminis entre que la família fa la preinscripció i se li assigna una plaça. L’endarreriment també ha de facilitar que els alumnes nouvinguts o aquells que es trobin en situació de canvi, per exemple de domicili, tinguin més marge per preinscriure-s’hi.

El calendari de la preinscripció 2018-19

El Departament d’Ensenyament encara no ha publicat les dates exactes en què caldrà fer la preinscripció. Habitualment es feia la primera quinzena de març, però l’únic que s’ha avançat és que aquest termini es posposa un mes.

Com a novetat, aquest curs la preinscripció per als cicles formatius de grau superior d’FP es farà de forma electrònica; se n’elimina el tràmit en paper. D’altra banda, aquest any la resolució serà única i agruparà ensenyaments obligatoris i postobligatoris.

L’endarreriment de la preinscripció arriba tot just uns dies després que el Govern espanyol fes pública la intenció d’incloure-hi una casella perquè les famílies puguin triar en quina llengua volen que s’eduqui els fills: català o castellà. Una decisió que ha generat un rebuig unànime de la comunitat educativa, que defensa el model d’immersió lingüística.