Tres anys després, els aldarulls de Can Vies encara tenen causes judicials obertes. El proper 30 d’abril començarà el judici contra set mossos d’esquadra que, presumptament, van agredir tres joves de manera desproporcionada. La defensa demana 15 anys de presó per als agents, entre els quals hi ha un sergent i un caporal, tots ells acusats de tres delictes contra la integritat moral, dos de lesions i un de lesions amb deformitat.

En una compareixença a Can Vies davant dels mitjans de comunicació, dos dels joves que van ser agredits, Carles i Albert Escrig, han relatat els fets del 28 de maig de 2014. Expliquen que ells i dos companys més havien marxat de la manifestació contra el desallotjament del centre quan un dispositiu policial els va encerclar i els va començar a agredir, asseguren, amb un tracte vexatori.

Tres dels nois van querellar-se contra els Mossos d’Esquadra per les lesions que els van provocar i el jutge va decidir tirar endavant el procediment. La Fiscalia també es presenta com a acusació al judici, que tindrà lloc el 30 d’abril, 2 i 3 de maig, i demana set anys de presó per a cinc dels agents.

Es dona el cas que els Mossos també van denunciar els tres joves per haver provocat danys a les furgonetes policials anteriorment. Els nois van ser condemnats a penes mínimes i no van ingressar a presó. Tots dos procediments -la denúncia dels joves i la dels Mossos- han transcorregut de forma paral·lela i ara només queda saber si els agents policials van actuar de manera desproporcionada.

La CUP critica el silenci de les institucions

A la roda de premsa d’aquest dilluns hi ha assistit la diputada de la CUP, Maria Sirvent, per donar suport als joves agredits. Ha demanat a les institucions que deixin de ser “còmplices de la repressió” per convertir-se en agents actius en contra les situacions d’abús de poder.