XAVIER GIMÉNEZ, professor de química ambiental de la UB "És un fenomen natural, periòdic i molt típic d'aquesta època. I en realitat és útil. La quantitat de pluja que hi ha depèn de la quantitat de pols que hi ha a l'atmosfera. Quanta més pols hi hagi, més ens plourà, sobretot en època de sequera és molt important. A més, aquesta pols és transportada a tot el planeta. Això està estudiat. Una part molt important de la fertilitat de les terres americanes tant del nord com del sud es deu al transport de pols del Sàhara a través de l'oceà Atlàntic. Si plou, aquesta pols marxarà perquè la pluja l'arrossega. Si el vent és prou intens també marxarà abans. Però també acabarà marxant pel moviment de les masses anticiclòniques. La gent que és sensible, amb malalties respiratòries, és important que conegui aquest preavís, de la mateixa manera que gent amb responsabilitat mèdica dels centres d'atenció primària o urgències dels hospitals. Estar amb el preavís, han d'estar més preparats."

A banda de donar classes a la universitat, en Xavier Giménez també és l’autor d’un llibre de divulgació titulat ‘L’aire que respirem’, publicat per Edicions UB. En una entrevista a BTV, Giménez ha explicat que la pols procedent del desert del Sàhara és “un fenomen natural, periòdic i molt típic d’aquest època”. Fins i tot, Giménez ha afirmat que aquesta situació és útil perquè la quantitat de pluja també depèn de la pols que hi ha a l’atmosfera. “Quanta més pols hi hagi, més ens plourà, i això, sobretot, és molt important en episodis de sequera”, ha declarat.

Aquest professor de la UB ha considerat que el preavís fet per la Generalitat és molt important perquè els ciutadans amb malalties respiratòries estiguin informats. “També serveix perquè els professionals mèdics dels ambulatoris i les urgències dels hospitals estiguin més preparats.”