L’alimentació és un dels drets bàsics dels ciutadans que més es vulnera. Així ho consideren les més de 3.000 entitats que integren la plataforma Pobresa Zero – Justícia Global. Una realitat en què han insistit aquest dimarts amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació. Asseguren que a Catalunya hi ha fam i malnutrició infantil a les zones més pobres.

Des de la plataforma, reclamen a les administracions que s’hi posi remei i també que s’executin solucions per a altres problemàtiques, com la de l’habitatge, l’ocupació i l’accés a la sanitat o l’educació per a tothom. Són reivindicacions que consten en el manifest que han fet públic aquest dimarts al matí. Es tracta d’un escrit que clou la campanya “Contra la pobres i les desigualtats, exigim els nostres drets!”, que van iniciar fa un any i en què demanaven al síndic de greuges que traslladés als polítics els principals problemes de la societat.

Al manifest apunten que, durant l’últim any, s’ha viscut una “paràlisi política i institucional” que ha abandonat les polítiques socials. Segons Sonia Fuertes, portaveu de Pobresa Zero, manca “posar les polítiques socials en primer lloc” i deixar de tractar-les com una despesa perquè “són una inversió” o “com a quelcom subjecte a la disponibilitat pressupostària”.