L’Ajuntament ha presentat aquest dimarts el balanç anual de l’Agència per a l’Abordatge Integral del Treball Sexual. Una de les dades més rellevants és que han augmentat un 70 % les intervencions educatives a dones i persones trans que exerceixen la prostitució al carrer. Se n’han fet gairebé 12.900 i el 2016 la xifra va ser de 7.600. Segons la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, això és “fruit del canvi de model” a l’hora d’atendre el col·lectiu. Aquest tipus d’actuació permet treballar de forma més acurada les demandes de les dones que estan al carrer, que bàsicament se centren en drets sanitaris.
Pel que fa a l’atenció a les oficines de l’agència, s’han atès 440 dones, un 24 % més que el 2016. D’aquestes, la majoria van sol·licitar assessorament jurídic.
Els drets laborals, la principal demanda
Una de les assignatures pendents, segons l’Ajuntament és trobar feines qualificades per a les dones que volen deixar d’exercir la prostitució. Per això l’objectiu és enfortir els itineraris de formació. En aquest sentit, durant el 2017 s’han impulsat quatre programes especialitzats amb la col·laboració de diverses entitats socials que han assessorat un total de 314 dones. D’aquestes, 73 han aconseguit feina. Per aquest any, el pressupost de l’Agència per a l’Abordatge Integral del Treball Sexual ha estat de més d’1.020.000 euros.