Barcelona fa olor de cafè aquest cap de setmana. La ciutat acull la tercera edició de l’Independent Barcelona Coffee Festival, l’esdeveniment que celebra la cultura del cafè d’especialitat. Aquest any, ho fa, per primer cop, connectant professionals que treballen en aquesta indústria: torradors, importadors, responsables de cafeteries, baristes i tots els actors implicats en la cadena de valor del producte. Un altre punt indispensable de la cita han estat els tallers i les xerrades, a càrrec de professionals d’arreu del món. El cartell del festival es configura amb noms de personalitats de Dinamarca, Austràlia o Alemanya.

Aquest dissabte ha estat el dia de portes obertes, i durant tot el dia s’hi han celebrat diverses activitats per donar a conèixer aquest tipus de cafè entre els assistents. Entrenar l’ull crític a l’hora de tastar-ne o  la importància de la comunicació visual en l’estratègia dels negocis d’aquest sector han estat alguns dels temes de debat tractats al certamen. Durant tota la jornada, s’ha ofert cafè gratuït ininterromput als assistents.

L’any passat el certamen va aconseguir una afluència de més de 6.000 persones.

Comparteix el protagonisme amb el vi i la cervesa

Enguany el cafè d’especialitat ha compartit protagonisme amb altres productes que comparteixen processos i filosofia, com el vi artesà o la cervesa artesana. D’entre els destacats trobem el tast de cerveses dirigit per Mikel Rius de Barcelona Beer Festival i l’activitat de vins naturals i cafè dirigida pel restaurant Bar Brutal i Satan’s Coffee Corner.