Uns 300 gossos passen de mitjana al dia per aquesta platja. Cinc setmanes després de la seva posada en marxa, des de l'Ajuntament n'han fet una primera valoració tècnica. Asseguren que no hi hagut incidents i que l'anàlisi clínica de l'aigua tampoc no ha donat problemes. JORDI RIBAS, gerent de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona "Abans de començar la prova hi havia el veïnatge que estava una mica recelós per veure com s'actuaria i com aniria aquesta prova, però una vegada començat i llevat del primer cap de setmana, que hi va haver una puntual cua, no hi hagut cap inicidència." Els veïns es queixaven principalment de la ubicació d'aquesta platja. Una reclamació que mantenen avui dia. MARI CARMEN GARCÍA, portaveu del Moviment Diagonal Mar "No volem que estigui aquí, la convivència no és bona entre la gent que no té gossos i els que tenen gossos, el que volem és que ho facin on tenia que anar el zoo marí." Els que es banyen a tocar de la platja de gossos també en discrepen. "Saltar, te pisan la toalla, a una señora se le llevaron el bocadillo" Fins a 10.500 gossos han passat per aquesta platja, els seus propietaris defensen aquesta prova pilot, aposten perquè es mantingui, però reclamen més espai. "Me parece muy bien es un espacio para que puedan jugar y se diviertan y no molesten a ciertas personas que no les gustan los animales." "Cuando nos juntamos unos cuantos perros yo pienso que és pequeña". No serà fins a finals de setembre quan s'analitzarà aquesta prova pilot al detall i l'Ajuntament decidirà després de parlar amb les parts implicades si la iniciativa es manté com aquest any o es modifica el projecte. Quan acabi la temporada de bany, els gossos podran tornar a anar a les 11 platges del litoral barceloní.

L’Ajuntament ha xifrat en 3.468 els gossos que van accedir a l’espai des de l’estrena i durant el juliol —del 19 al 31— i en 6.930 els que ho van fer a l’agost —fins al diumenge 28—. Tot i que l’entrada a la zona de gossos ha estat restringida per als no identificats, la limitació de l’aforament de 100 animals ha fet que s’hagin generat cues en alguns moments.

Des del consistori destaquen que no s’ha produït cap incident a l’equipament, i reconeixen que la principal reclamació dels propietaris d’animals és que l’espai delimitat és massa petit. “Encara no hem acabat de decidir el futur de la platja per a l’any que ve, però les valoracions tècniques de l’equip de platges, la Guàrdia Urbana i els informadors són altament positives”, ha dit Jordi Ribas, gerent de Medi Ambient del consistori. Ribas ha explicat que a partir d’octubre es realitzarà una valoració final per determinar-ne el futur.”Ens trobem a l’equador de la prova i el balanç tècnic és positiu, no s’ha produït cap incidència destacable”, ha dit.

La higiene era un dels aspectes que més preocupaven la resta d’usuaris de la platja. En aquest sentit, s’ha fet neteja diària de forma manual al matí i a la tarda de la zona de gossos i dels elements propers. A les nits, un tractor ha netejat la sorra i tres dies per setmana hi ha passat una fresadora amb una profunditat de 30 cm.

Els veïns de la platja de Llevant mantenen les queixes per la ubicació de la platja per a gossos i reiteren que s’hauria de traslladar a la zona que havia d’acollir el zoo marí. Els propietaris d’aquests animals, en canvi, defensen que es mantingui la iniciativa i, alhora, demanen més espai.

Una vegada finalitzat el termini previst d’obertura de la platja de gossos, el 25 de setembre, l’Ajuntament valorarà la possibilitat de repetir l’experiència l’estiu del 2017.