La bandera blava ja oneja a tot el litoral de la ciutat. Aquest matí els operaris de Medi Ambient l'han col·locada a les vuit platges que han estat reconegudes amb aquest distintiu, que atorga la Fundació Europea d'Educació Ambiental. En premien la qualitat de l'aigua i dels serveis. FRANCESC SOLÉ, cap del Programa de Gestió Integral del litoral "A totes les platges hi ha els serveis policials, els serveis de socorrisme, els lavabos públics i els sistemes d'informació. A més a més totes tenen servei de megafonia i panells públics d'informació" Des de 2006 fins a 2009, només van obtenir l'acreditació cinc platges de la ciutat. A partir de 2010 i fins a l'any passat en van ser sis. Ara han estat premiades totes, ja que per primera vegada, també s'hi han inclòs les platges de Llevant i de Sant Miquel. Aquest any la Fundació Europea d'Educació Ambiental també ha reconegut totes les platges de Barcelona amb la distinció temàtica de trencament de barreres arquitectòniques i atenció a les persones amb discapacitat. Un reconeixement que també han rebut les platges del municipi de Lloret de Mar, a Girona i Arnuero, a la costa de Cantàbria.

La bandera blava acredita la netedat de l’aigua i la sorra, la facilitat d’accés, l’absència de vehicles circulant, els serveis que s’hi ofereixen i la realització de campanyes i activitats d’educació ambiental. Per primera vegada, totes les platges del litoral de la ciutat han obtingut aquests reconeixements. Des de 2006 fins a 2009, només van obtenir l’acreditació cinc platges de Barcelona. A partir de 2010 i fins a l’any passat en van ser sis. Ara han estat premiades totes, ja que també s’hi han inclòs les platges de Llevant i de Sant Miquel.

Aquest any s’han reconegut també totes les platges amb la distinció temàtica de trencament de barreres arquitectòniques i atenció a les persones amb discapacitat.