El president del grup del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha explicat que l’acord de trasllat possibilitarà que es tanqui parc actual i provisional de bombers de Joan Miró. Una sentència del juny de 2012 considerava que la instal·lació era il·legal i instava a enderrocar-lo. Segons el PP, la caserna definitiva s’ubicarà en un emplaçament pròxim i que no molesti el veïnat.

Actualment el parc de neteja de l’Eixample està situat a la part baixa de diverses comunitats de veïns que fa temps que es queixen pels sorolls i olors que origina. El març de 2013, l’Ajuntament es va comprometre a cercar una nova ubicació per al parc, i el PP ha avançat que la nova ubicació el serà en un subsòl, en unes instal·lacions de 3.600 metres quadrats distribuïts en dues plantes amb un cost de 5,5 milions d’euros.

L’Ajuntament ha confirmat que en l’ordre del dia de la Comissió de Govern d’aquest dimecres està previst aprovar el pla especial urbanístic per a la construcció d’un parc de neteja de l’Eixample al subsòl del Parc de Joan Miró. Amb aquesta aprovació començaria la tramitació de la ubicació del parc de neteja a la zona.

Segons ha explicat el regidor popular Eduardo Bolaños, després del període d’informació pública i passar per comissió, el pla podria ser debatut i aprovat, ja que tindria els vots a favor de CiU i PP, en el primer ple després de les vacances, i podrien començar ja les obres. Bolaños ha assenyalat que el PP volia solucionar “a la vegada” els problemes de donar una ubicació més idònia al parc de neteja i treure del Parc de Joan Miró el parc de bombers provisional, que està en situació il·legal. Aquesta instal·lació també havia causat queixes veïnals.