És el seu primer dia de feina. El Dragos va arribar a Barcelona des de Romania fa tres anys i mig. Mai fins ara no havia treballat amb un contracte laboral. DRAGOS MARTIN "Vengo de un país que no pensava que acabaria trabajando para el ayuntamiento. Estoy muy contento." És un dels quatre joves de la Fundació El Llindar que aquest estiu treballaran com a informadors a les platges. Es tracta d'una entitat que treballa per a la inserció dels joves en fragilitat social i personal. SARA BEL "Le explicamos a la gente lo que pasa con las colillas que se quedan en la playa. Son residuos muy pequeños que tardan 25 años en degradarse." Una tasca que faran, durant dos mesos, gràcies al conveni que la fundació ha signat amb Abertis i amb l'Ajuntament. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans "Amb una situació de crisi potent, dificilíssima de superar com la que estem passant, tots els ciutadans tenim una obligació. Intentar embrutar menys, perquè si embrutem menys, hem de gastar menys diners en netejar." La feina d'aquests joves se suma a la que ja fan els 16 educadors ambientals del Centre d'Informació de la Platja i que desenvolupen en set punts del litoral.

La Fundació El Llindar és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar accions educatives i professionalitzadores per a joves d’entre 12 i 25 anys que, per la seva situació personal, familiar o de fracàs escolar, no encaixen en les diverses ofertes d’ensenyament reglat.

Ara, l’entitat ha signat un conveni amb l’Ajuntament i la Fundació Abertis per donar feina aquest estiu a quatre d’aquests nois i noies. Tots tenen entre 16 i 18 anys i durant dos mesos, fins al setembre, treballaran com a informadors a les platges de la ciutat. L’objectiu de la seva feina és divulgar entre els usuaris consells de respecte al medi ambient i fer un bon ús de l’entorn.

La tasca que faran se sumarà a la que ja realitzen els 16 educadors ambientals i els dos coordinadors que treballen en set punts del litoral de Barcelona. Es tracta de les platges de Sant Sebastià, el Bogatell, la Mar Bella, la Nova Mar Bella, Llevant i la Zona Fòrum.

El projecte d’inclusió s’ha estès també a les platges del Baix Llobregat, com les del Prat, Gavà, Castelldefels i Viladecans.