Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell han desarticulat un grup especialitzat en robatoris de camions. Els tres arrestats es dedicaven, de forma coordinada, a robar camions tractors que després utilitzaven per sostreure remolcs amb la seva càrrega i transportar-los fins a una deixalleria, on venien la mercaderia. Els tres detinguts, de nacionalitat espanyola, tenen entre 36 i 43 anys, i són veïns de Riudellots de la Selva, Vilalba Saserra i Piera. Els agents també han arrestat el responsable de la deixalleria com a autor d’un delicte de receptació i col·laborador necessari.

La investigació es va iniciar a principis de maig arran de la denúncia d’un camioner a qui li van sostreure dues tractores que tenia estacionades al passeig de Can Tunis. Els agents van localitzar un d’aquests camions tractors al municipi d’Abrera amb la placa de matrícula doblada. En total, fins a la finalització de la investigació, els agents han resolt cinc robatoris de tractores i remolcs arreu de Catalunya.

Per tal d’identificar els autors dels delictes, els agents van preparar un dispositiu de seguiment d’aquesta tractora, i van comprovar com els ara detinguts la van recollir i es van dirigir a una empresa de Sant Andreu de la Barca, d’on en van sostreure un remolc carregat de bigues de ferro. Posteriorment van iniciar un recorregut per l’AP-7, ajudats d’un vehicle pilot que anava controlant qualsevol presència de patrulles de policia, fins arribar a una campa situada al costat d’una empresa de gestió de residus del municipi de Reus. Allà, els agents de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir els tres integrants de la banda.

Tres dels detinguts han ingressat a presó provisional després de passar a disposició judicial, mentre que el quart, responsable de compres de la deixalleria, ha quedat en llibertat amb càrrecs.