Aquesta és la parcel·la, a tocar del pati de l'Escola Fluvià, per on es creu que les rates entren al centre. Les tasques per eliminar definitivament els animals han començat avui al matí en aquest punt. JULIO DÍEZ, tècnic de control de plagues "S'ha començat a fer aquí una petita injecció de ciment, en aquesta banda, que dóna a la cuina i ara el districte, que és el seu espai, ha d'acabar de tapiar tot aquest mur i la superfície d'aquest espai." L'escola ja tenia indicis de la presència de rates des de feia temps i al gener va començar el tractament per eliminar-les. El punt d'inflexió, però, va ser trobar un d'aquests animals a la cuina del centre. BERTA ARGANY, portaveu del Consorci d'Educació de Barcelona "Aquesta setmana sí que la situació ens ha fet valorar la necessitat de buidar el centre per fer una actuació efectiva. La presència de rosegadors havia arribat a un límit que no podia ser." Des d'aquest matí s'està treballant intensament per eradicar qualsevol possible punt d'infecció. També s'ha optat per eliminar l'hort, on sovint s'havien vist rates alimentant-se. "Les tasques de desratització s'intensificaran aquesta tarda i, en el que queda de curs, l'escola haurà de tancar les portes. El centre ha previst activitats lúdiques i sortides per aquests últims dies." ANNA RAVAL directora de l'Escola Fluvià "El que farem és aprofitar aquesta setmana per poder fer activitats diferents. Ja que se'ns ha presentat aquesta situació, el que no podem fer és reproduir el que teníem perquè és complicat i per tant li donarem la volta, ho mirarem en positiu." En una reunió que s'ha fet avui al matí entre l'Escola Fluvià, l'AMPA, el Consorci d'Educació i el districte de Sant Martí, s'ha decidit que l'escola concertada Montseny serà l'encarregada d'acollir els alumnes fins divendres vinent, dia 19, que acaba el curs.

Un equip d’operaris treballen contra rellotge per eradicar la infecció, el focus de la qual s’ha localitzat en una parcel·la del costat del centre, situat al carrer de Fluvià, 60. Les tasques de desratització han començat al pati, que es cobrirà completament amb ciment per tractar de tapar els caus dels rosegadors. També s’eliminarà completament l’hort de l’escola, on s’havien detectat rates alimentant-se.

L’escola ja tenia indicis de la presència de rates des de feia temps i al gener va començar el tractament per eliminar-les. El punt d’inflexió, però, va ser trobar un d’aquests animals a la cuina del centre. També s’han localitzat rosegadors al pati on juguen els infants i al menjador de l’interior de l’edifici. Alguns pares del centre han denunciat que ja havien alertat del problema el Consorci d’Educació, que no hi va donar la importància deguda.

Tancament indeterminat

El centre ha tancat la portes i ha organitzat activitats lúdiques i sortides fora de l’escola, també ha suspès el servei d’àpats i l’activitat del casal. En una reunió que s’ha fet avui al matí entre l’Escola Fluvià, l’AMPA, el Consorci d’Educació i el districte de Sant Martí, s’ha decidit que l’Escola Montseny, a tocar de la Fluvià, serà l’encarregada d’acollir els alumnes fins divendres vinent, dia 19, quan acabarà el curs.