De moment, la negociació amb les famílies de l’Esquerra de l’Eixample prospera. La nova línia de P3 de l’Escola Ferran Sunyer, a Sant Antoni, permetria que cap infant no es quedés sense plaça al seu barri de residència. Les famílies s’han mostrat optimistes, tot i que fins divendres no decidiran si accepten la proposta de la conselleria, dia en què sortiran les assignacions definitives.
El Consorci els ha fet saber que no veu amb bons ulls la proposta que van fer els pares de l’Esquerra de l’Eixample i de Sant Antoni d’ocupar els barracons de l’Institut Viladomat. Està previst que els alumnes es traslladin el curs que ve a unes altres instal·lacions, però encara no s’ha decidit on.
Sense acord amb les famílies de la Vila de Gràcia
En canvi, la reunió de les families de la Vila de Gràcia amb el Consorci d’Educació ha acabat sense acord. A la sortida han explicat que el Consorci vol obrir un nou grup a l’Escola Pare Poveda de Vallcarca, una opció que, diuen els queda lluny del barri.
D’entrada, tampoc no estan d’acord amb l’ampliació de les ràtios per al curs de P3 a totes les escoles perquè creuen que es una solució temporal que no resol la manca de places públiques al barri. Tot i això, han explicat a betevé que parlaran en una assemblea la seva decisió. Segons la plataforma, al barri de la Vila de Gràcia hi ha 36 famílies que no tenen escola assignada.
Segons les famílies, amb l’ampliació de ràtios i noves línies, el Consorci ha aconseguit crear un total de 107 places. Malgrat això, no tots tenen garantit poder matricular-se al seu barri. Les negociacions fa dies que duren.
Al Guinardó la preinscripció també ha fet emergir la manca de places públiques. Un problema que el Consorci pretén resoldre amb l’obertura d’un nou grup a l’Escola Font d’en Fargas, on s’encabiran molts dels alumnes que fins ara no tenien plaça.
El 12 de juny, les famílies dels districtes de l’Eixample i Gràcia van mostrar el rebuig a la proposta del consistori. La negociació posava sobre de la taula que els infants sense plaça fossin assignats d’ofici a escoles concertades religioses fora del barri o a escoles públiques d’un altre districte, segons les famílies. En aquesta preinscripció per primer cop la demanda pública (51 %) respecte a la concertada (49 %). La FaPaC, per la seva banda, creu que és una falta de planificació insòlita per part del Departament d’Ensenyament.