El batxillerat internacional és  un tipus de batxillerat

en què els alumnes, a banda de cursar les assignatures habituals, també treballen per tenir més esperit crític i una mentalitat més oberta. “No hi ha tanta classe magistral, es treballa molt perquè l’alumnat sigui partícip i actiu durant el seu procés d’aprenentatge i, sobretot, fomentar un esperit crític, una mentalitat més oberta”, explica Anna Díaz, coordinadora del batxillerat internacional de l’institut.

El Moisès Broggi, al Camp de l’Arpa, és l’únic institut públic de Barcelona que ofereix aquesta formació. Disposa de 25 places per curs i té una demanda de prop de 150 sol·licituds. Els alumnes han de complir uns requisits: una nota superior al vuit de mitjana a l’ESO i passar una sèrie de proves, a banda d’una entrevista. L’estudiant Pau Ginart, afirma que “el que sí que t’emportes és coneixements habilitats, tot un cúmul de coses per la vida futura, no tant pel coneixement sinó per les eines que et donen”.

L’institut ha apostat per aquest tipus de formació especial per reforçar l’oferta d’estudis postobligatoris.  La promoció actual, que finalitza ara, és la primera que cursa el batxillerat internacional al Moisès Broggi. En espera dels resultats de la selectivitat, des del centre valoren l’experiència com a molt positiva.