L’ex-duc de Palma i cunyat del rei, Iñaki Urdangarin, i el seu soci, Diego Torres, s’han presentat al llarg del matí a l’Audiència de Palma de Mallorca per recollir l’ordre d’entrada a la presó. Torres ho ha fet a primera hora, poc després de les nou del matí,  mentre que Urdangarin s’hi ha presentat passades les 12 del migdia. El tribunal els ha donat un termini de cinc dies, que expira el dilluns 18 de juny, per presentar-s’hi voluntàriament.

Tots dos han rebut l’escridassada de desenes de persones que s’han congregat a l’exterior del Palau de Justícia i la Policia Nacional ha organitzat un dispositiu de seguretat amb una vintena d’agents. Urdangarin ha estat escridassat amb crits de “Borbó a presó”, “lladre” i “Els borbons als taurons”. La notificació per ingressar a presó arriba després que aquest dimarts mateix el Tribunal Suprem els hagi imposat una condemna de cinc anys i 10 mesos per a Urdangarin i cinc anys i vuit mesos per a Torres.

Matas es presenta directament a la presó d’Aranjuez

L’expresident balear Jaume Matas, també condemnat pel mateix cas Nóos, ha ingressat voluntàriament aquest dimecres a la presó d’Aranjuez, a Madrid. El Suprem li va confirmar ahir la condemna de tres anys i vuit mesos pels delictes de prevaricació, falsedat de document públic, malversació i frau a l’Administració. Matas ha optat per no recollir l’ordre d’ingrés a presó i s’ha presentat directament al centre penitenciari d’Aranjuez, proper al seu domicili. Matas ja va complir nou mesos de presó a Segòvia l’any 2015 pel cas Palma Arena, per delictes de corrupció i tràfic d’influències.