Cinc pancartes i un llaç en tres mesos

La que s’ha penjat aquest divendres és la cinquena pancarta que s’ha penjat a la façana de l’Ajuntament en el darrer trimestre del 2017. La primera es va col·locar coincidint amb les festes de la Mercè i reclamava “més democràcia”.

10 dies després de l’ingrés a presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, les regidores de la CUP van penjar una pancarta amb el lema “llibertat presos polítics” que poc després es va retirar. El mateix cartell va reaparèixer com a resposta dels regidors del PDeCAT, ERC i la CUP a l’empresonament dels consellers del govern de Carles Puigdemont .

Posteriorment, se’n va penjar una amb un llaç groc i la frase “Llibertat presos polítics”  que posteriorment es va canviar per “Llibertat presos i preses polítics”. Aquesta es va haver de retirar per ordre de la Junta Electoral.

Passades les eleccions del 21-D, es va tornar a demanar que l’Ajuntament pengés de nou un símbol en suport de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Aquest dijous, es va col·locar un llaç groc.