El 2014 va ser el darrer any plujós a la ciutat. Concretament es van acumular 692,4 l/m2 a l’Observatori Fabra, quan la mitjana pluviomètrica és de 600 l/m2.

Quan falten poques hores per acabar el 2017, tot sembla indicar que el còmput anual de pluja serà de 518,3 l/m2 , és a dir, mancaran més de 80 l/m2 per tenir registres “normals” de pluja. Aquest fet és força preocupant perquè els darrers dos anys també van ser secs a la ciutat.

Com és lògic els embassaments de les conques internes de Catalunya, que subministren aigua a les llars barcelonines, també se’n ressenten i el dia 29 de desembre es trobaven, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, al 44,94 % de la seva capacitat. Per sort, aquestes darreres setmanes ha nevat al Pirineu i, almenys a la primavera, hi haurà una aportació d’aigua del desglaç.

Pel que fa referència a les previsions meteorològiques dels propers mesos, tot apunta que l’hivern 2018 serà força normal pluviomètricament parlant, tal com us explicàvem fa pocs dies.