Nani Mora és l’alcalde de Sant Andreu de Llavaneres i, alhora, és un dels cinc pagesos que produeix el pèsol garrofal de Llavaneres. A la secció ‘Meteocook’ del “BTV méteo” de Barcelona FM, ha explicat que la temporada d’aquest producte tot just ha arrencat, tot i que “amb poca producció”. Segons Mora, el fort arribarà d’aquí a una setmana i durarà tot el mes d’abril. A partir del maig, la producció tornarà a caure.
El productor apunta dos factors que diferencien aquest tipus de pèsol maresmenc del convencional. D’una banda, és més petit que els altres: cada tavella pot contenir entre quatre i 10 pèsols. D’altra banda, té un gust molt dolç, que Nani Mora atribueix a la temperatura, el tipus de terra i l’aigua de la zona central del Maresme.
Tot i això, Nani Mora reconeix que aquest hivern ha fet massa calor per als pèsols. Explica que aquest producte “necessita fred a l’hivern i més calor a la primavera”. Per això, les temperatures elevades d’enguany “han fet créixer la planta però no vol dir que hi hagi més producció de pèsols”. També l’amoïna que aquest hivern fora del corrent ha fet aparèixer els paràsits que afecten aquestes plantes.