Una nit del mes de febrer de l'any 2001 un grup d'aficionats del Liverpool, després d'un partit de futbol i d'haver consumit alcohol, llancen a la font de la plaça Reial una persona, probablement sense sostre o que demanava almoina. En les altres imatges, agredeixen un altre individu reptidament. Situacions que fa anys que es repeteixen en aquesta àgora emblemàtica de la ciutat, on els aldarulls entre aficions i la brutícia s'han convertit els darrers anys en una escena habitual. ROCÍO ROMERO "Aquesta no és la primera vegada que els aficionats de un equip de futbol increpen persones en situació de vulnerabilitat. A això s'hi afegeix, segons els propietaris d'alguns locals de la plaça reial, els problemes que es generen sobretot quan han begut." ÁLEX TEBALLOS, encarregat del restaurant Roma Reial “Alguns bars van tancar abans per evitar aldarulls.” Els propietaris d'alguns establiments afirmen que tot i que van tancar més d'hora per evitar problemes amb els aficionats de l'Arsenal, la presència de llauners va fer que seguissin consumint alcohol i va agreujar la situació. ÀNGEL GONZÁLEZ, gerent de la discoteca Karma “Van venir als porxos, nosaltres ja havíem tancat, i van començar a picar a la persiana perquè volien pixar. Eren una multitud descontrolada.” Els Mossos d'Esquadra afirmen que en els dispositius de seguretat es mira d'evitar aldarulls i també es detecten algunes conductes contra persones en situació de vulnerabilitat. Actituds que, si es creu que poden ser constitutives de delicte, es denuncien al jutjat. Tot plegat, per evitar que a Barcelona es repeteixin imatges com les d'aquesta setmana a Madrid o les darreres, les de l'Sparta de Praga, que van arribar a orinar sobre una persona a Roma.

Les imatges que hem pogut veure aquesta setmana tant a Madrid, Barcelona i Roma d’aficionats de futbol vexant persones vulnerables no són noves. Ara fa 15 anys es van produir situacions similars a la mateixa plaça Reial de Barcelona. El 2001, “hooligans” del Liverpool van llançar a la font de la plaça una persona, probablement un sense sostre o algú que demanava almoina. En altres imatges d’arxiu es veu com agredeixen un altre home repetidament.

La brutícia és un altre de les imatges que deixen al seu pas els aficionats. Els propietaris d’alguns locals de la plaça Reial asseguren que aquesta setmana van tancar més d’hora per evitar problemes amb els seguidors de l’Arsenal però, diuen, la presència de llauners va fer que seguissin consumint alcohol.