La vacunació de la grip i la dosi de reforç de la covid-19 han arribat aquest dijous a persones sense llar de Barcelona. És una campanya específica de l’atenció primària que s’ha fet a l’Hospital de Campanya de Santa Anna Anna i a Arrels Fundació. Va dirigida a les més de 1.100 persones que dormen al ras a la ciutat. Dimarts que ve, 23 de novembre, es farà una segona jornada de vacunació en què es tornaran a administrar els dos vaccins, amb l’objectiu d’arribar a com més usuaris millor.

Lluny de les xifres de la primera dosi

A Arrels Fundació avui s’han vacunat 23 persones: cinc de la grip i 18 de la covid-19. És una dada molt per sota de les 62 persones que van rebre la primera dosi el mes de juny. Les persones que s’hi han vacunat de la covid-19 ho han fet amb el vaccí de Pfizer, ja sigui per rebre la primera vacuna, la segona de reforç de Janssen o la tercera.

L’objectiu de l’entitat és facilitar la vacunació a totes les persones que ho necessitin. Arrels Fundació lamenta que s’hagin vacunat menys persones que en la primera dosi, però diu que treballarà perquè dimarts hi acudeixin el màxim nombre de persones.

El més important, més que el nombre de persones que s’han vacunat, és que tots els usuaris tinguin la possibilitat de fer-ho
Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació

Menys persones dormint al carrer

Actualment hi ha 1.100 persones dormint als carrers de la ciutat, una xifra que ha disminuït lleugerament respecte d’altres anys. Segons el director d’Arrels, Ferran Busquets, això es deu que s’han obert nous espais per atendre i allotjar persones sense llar arran de la crisi del coronavirus. També és, explica, perquè moltes de les persones que vivien al carrer han marxat a ciutats més tranquil·les.