El banc d’aliments de la Trinitat Vella, creat durant els mesos de confinament el 2020 per la pandèmia, s’ha convertit en un servei consolidat amb el temps, però ara es troba en perill. L’entitat que s’encarrega de la gestió, la Trini Solidària, denuncia que cada vegada és més complicat crear els cistells perquè s’ha reduït el nombre d’aliments i productes que reben i amb les subvencions econòmiques tampoc no n’hi ha prou.

La Trini Solidària, formada per una vintena de persones de diverses entitats del barri, atenen 87 famílies que, calculen, representen unes 300 persones. Cada dijous a la tarda fan les entregues, però han dividit el grup en dos perquè no poden arribar a fer els gairebé 90 lots cada setmana.

Hi ha llista d’espera de famílies per rebre aliments

Segons la Yolanda Benítez, integrant de la Trini Solidària, la quantitat d’aliments que reben ha anat baixant. Explica, per exemple, que algun supermercat només els ofereix gratuïtament un producte, però cada tres mesos, o n’hi ha d’altres que ara els fan pagar. “Hem d’anar demanant menjar a tot arreu”, afegeix la Margarita Bellet, també de la Trini Solidària. Explica, per exemple, que el pa l’han d’anar a buscar fins al centre de Barcelona.

L’entitat insisteix que és un “servei essencial” i que, de fet, tenen famílies en llista d’espera. Ara n’hi ha sis, però el nombre va variant.

Una subvenció de 2.000 € per a tot l’any

El banc d’aliments, que ocupa una part del local de l’Associació de Veïns de la Trinitat Vella per emmagatzemar els productes i preparar els cistells, demana més suport de les administracions. “És vergonyós que l’única subvenció que rebem siguin 2.000 euros per a tot l’any”, diu la Margarita Bellet. “Això ens ho gastem d’una tongada quan anem a comprar els pollastres al Mercabarna”, afegeix la Yolanda Benítez.

La Trini Solidària avisa que la necessitat d’alimentació va en augment i que, si no poden rebre diners, almenys els facilitin queviures per fer els lots.