Durant aquest mes de juliol una dotzena d’establiments de restauració de la Barceloneta destinaran una part de la recaptació dels seus plats i tapes més populars a la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple“. En el cas de les tapes, s’hi destinaran 0,50 € i, en el cas dels plats, 1 €. En els 30 anys de la campanya solidària és la primera vegada que restaurants de Barcelona hi col·laboren.

Els establiments que es “mullen” formen part de l’Agrupació de comerciants i Industrials de la Barceloneta (ACIB). La coordinadora de la campanya, Carla Serra, creu que és important aquesta col·laboració. “A més, ens fa molta il·lusió que siguin establiments de la Barceloneta, ja que l’acte central de la campanya es fa al Club Natació Atlètic-Barceloneta, que està al barri”, puntualitza.

Plats i tapes estrella per recaptar més fons

El bar Cal Chusco col·labora en aquesta campanya amb la que consideren una de les seves tapes estrella. La Isabel Gutiérrez, propietària de l’establiment, assegura que l’ensalada russa és la tapa que més triomfa. “Cada dia en servim unes 10 o 15 racions i per això l’hem triada, per poder donar més diners a campanya”, argumenta Gutiérrez.

El bar Jaica també s’hi ha sumat. Tal com explica l’Alba Tomillero, filla del propietari, han escollit les patates braves perquè tenen molta sortida. En un mes en serveixen unes 400 racions entre els dos establiments que hi ha al barri. “Creiem que és una bona opció col·laborar amb aquesta tapa”.

Donar un caire solidari a l’oci

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) treballa per aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa en les persones diagnosticades i el seu entorn. A Catalunya actualment hi ha unes 9.000 persones amb esclerosi múltiple i per això Serra creu que és important donar un caire solidari al moment d’oci.

Entre les tapes i plats dels bars i restaurants de la Barceloneta també hi ha arrossos amb torradetes, frànkfurts o gelats. Òbviament, no hi podien faltar les bombes de la Barceloneta.