Vives ha assegurat a BTV que enguany s’han atorgat un 30% més de beques que el 2014, “fet que demostra que hi ha una necessitat”. Malgrat els ajuts, hi ha nens que es queden sense colònies pels problemes econòmics dels pares. Tot i que la demanda ha millorat, no ha assolit les xifres d’abans de la crisi. Dur el fill de colònies pot suposar 30 euros per persona i dia en règim de pensió completa.

La Fundació Pere Tarrés organitza aquest estiu més de 400 activitats en què participaran uns 20.000 nens. La temporada d’activitats d’estiu ja va engegar, parcialment, el cap de setmana, amb l’inici d’algunes colònies. El primer autocar va sortir del Centre d’Esplai Trencaclosques, a Horta, amb 70 infants de cinc a 13 anys i amb 15 monitors. Passaran una setmana a la casa de colònies de La Sala, a la Pobla de Lillet.

Aquest any, l’Ajuntament ha ofert més de 200.000 places repartides entre 700 activitats per a infants i joves d’entre un i 17 anys. Tot plegat, perquè els petits passin un bon estiu, però també per ajudar als pares i mares a compatibilitzar les vacances escolars amb els horaris laborals.