viatgers vacunats prova negativa

Una quarantena de passatgers, amb passaport libanès, que feien escala dilluns a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat des d’un vol procedent d’Egipte s’han negat a abandonar les instal·lacions i han sol·licitat asil a Espanya. Segons informacions de l’Agència EFE, els viatgers, que suposadament són d’origen palestí, viatjaven en un vol xàrter procedent del Caire amb destinació a Bogotà (Colòmbia) i Quito (l’Equador). Van aterrar dilluns passat cap a les 11 h i, aprofitant l’escala a la capital catalana, van baixar de l’avió i es van negar a continuar el viatge fins a les seves destinacions.

Van al·legar que tenien la intenció de formalitzar una petició d’asil a les autoritats espanyoles. De fet, des de dilluns es troben en una sala que l’aeroport té destinada a les persones que demanen asil als controls duaners, un espai que disposa de dutxes i els serveis bàsics. Fonts de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya han explicat que els viatgers són a Barcelona voluntàriament. Diuen que no estan retinguts ja que tenen l’opció de tornar als seus països d’origen o bé de continuar amb els vols amb destinació a Quito i Bogotà.

terminal 2 aeroport Barcelona

Un precedent a Mallorca, el 5 de novembre

Aquest fet coincideix amb un de ben semblant que va passar el 5 de novembre, quan un vol d’Air Arabia Maroc que feia la ruta Casablanca-Istanbul va aterrar a l’aeroport de Palma, suposadament per una emergència mèdica. Un grup de viatgers van baixar de l’avió i van fugir per les pistes de l’aeroport per entrar de manera irregular al país. Dos d’aquests fugitius van arribar a Barcelona en vaixell.