Foto: ACN / Air Arabia

De Casablanca a Palma i de Palma a Barcelona. Aquesta ha estat la ruta que han fet dos dels passatgers marroquins fugits de l’avió d’Air Arabia que va aterrar divendres a Mallorca per una falsa emergència mèdica. Així ho han confirmat a l’Agència EFE fonts properes a la investigació.

L’avió va aterrar a Palma perquè un passatger va simular patir un coma diabètic, una distracció premeditada que va permetre que una vintena de passatgers s’escapessin per les pistes de l’aeroport i que va causar el desviament o retard de prop de 60 vols.

Arribada en vaixell

En aquests moments es desconeix si aquests dos fugitius continuen a la ciutat o bé si han seguit la fugida cap a una altra destinació. El que sí que se sap és com hi han arribat: en vaixell.

Sobre ells dos, i sobre els altres migrants fugits, que la policia creu que podrien ser 13 i no 12 com s’havia informat fins ara, s’ha emès una ordre nacional de crida i cerca. Als 12 ja detinguts se’ls imputen inicialment dos delictes diferents de sedició, desordres públics i afavoriment a la immigració irregular i la jutgessa n’ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança.

Una pla traçat per xarxes socials

La policia ha confirmat aquest dilluns la vinculació del desviament de l’avió d’Air Arabia amb Brooklyn, la comunitat de Facebook que el juliol passat havia publicat la descripció d’una acció molt similar a la que va passar a l’aeroport mallorquí. De fet, el passatger que va simular un coma diabètic, de 32 anys, havia estat detingut l’any passat a Marbella i té antecedents penals per atemptat contra l’autoritat, resistència i danys.