Una parella de dones, de 28 i 32 anys, han presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per un delicte d’odi i discriminació contra un home que les ha increpat aquest dijous al migdia al metro per la seva orientació sexual. Segons l’Observatori Contra l’Homofòbia, han rebut insults. Les noies han demanat ajuda als agents de seguretat de l’estació de Paral·lel, que han retingut l’agressor i els qui l’acompanyaven.

Des de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) expliquen que les noies van contactar amb l’associació per explicar els fets. “Nosaltres ens vam posar en contracte amb el comandament dels Mossos d’Esquadra. Precisament, el dilluns passat vam reunir-nos amb el conseller d’Interior, Jordi Jané, per crear operatius davant d’aquestes situacions“, ha assegurat el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez. La parella ha denunciat que diversos homes les increpaven i deien que no podien fer el que estaven fent.

“Les dues dones ens han dit que el tracte a la comissaria va ser molt correcte. També ho va ser l’actuació policial davant d’aquesta actitud homòfoba”, ha dit Rodríguez. El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia ha anunciat que les dones necessitaran assessorament i també atenció mèdica “per l’impacte d’aquestes paraules en el seu estat d’ànim“. Eugeni Rodríguez també ha destacat que va haver-hi “reaccions de rebuig d’alguns passatgers del vagó de metro contra aquest acte homòfob“.