El Parc de la Pegaso, a la Sagrera, es reformarà a partir de l’abril. El projecte, el més votat als pressupostos participatius de Sant Andreu, ha de servir per millorar l’accessibilitat al parc i modificar els usos que té. El pressupost de les obres és de 585.000 euros i s’intervindrà en cinc zones determinades. 

Els canvis més substancials es faran a l’entorn de la zona d’esbarjo per a gossos. L’actual s’ampliarà aproximadament el doble. Per això, caldrà eliminar la tirolina que es troba just al costat que, segons l’arquitecte del projecte de millora del parc, Jordi Farrando, està al final de la seva vida útil.  

El parc, però, no es quedarà sense tirolina, sinó que se n’ubicarà una de nova a la zona coneguda com a prat. Un espai ampli que anys enrere era verd però que des de fa anys fan servir els tenidors dels gossos per portar-los deslligats. Aquí s’instal·larà una doble tirolina que serà accessible i inclusiva i quatre taules de pícnic. Amb això, l’arquitecte Jordi Farrando explica que “s’intentarà que els usos que ja es donen en el parc s’implantin d’una manera més eficient”. 

Es plantarà vegetació i s’eliminaran graons

La intervenció també inclou plantar vegetació al turó que hi ha pròxim al prat perquè es troba molt erosionat i millorar l‘accessibilitat en dos punts. D’una banda, s’eliminarà un graó que dona accés a l’àrea de jocs infantils i, un altre, que hi ha a l’accés al parc pel carrer de Portugal. 

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera, qui va proposar reformar el parc als pressupostos participatius, se sent satisfeta amb la intervenció tan necessària. Oleguer Méndez, membre de l’entitat, espera que “amb aquesta intervenció els propers 10 o 15 anys doni resposta per incrementar l’ús i la convivència i satisfacció dels veïns“.