MARC SERRA, portaveu de la Plataforma Som Paral·lel "Avui hem vingut, demà fins que l'ajuntament realment no en dongui garanties de que inicia un procés participatiu i vinculant i suspén les llicencies d'activitat de pública concurrència al Paral·lel, no volem més hotels , no volem més pisos turístics, no volem més soroll al carrer, no volem ni un metre més terrasses."

Aquest dissabte, els veïns contraris a la reforma del Paral·lel han immobilitzat les màquines que hi havia a les obres cobrint-les amb cinta adhesiva i diverses pancartes reivindicatives. Els obrers que hi treballaven han deixat les màquines i han hagut de deixar la feina. No s’han produït enfrontaments violents. Els veïns també han organitzat diverses cadenes humanes per moure de lloc uns totxos i altres materials de construcció que hi han trobat. Els totxos els han fet servir per seure després en un vermut popular dins del recinte, tancat per obres.

A les 13 h han acabat la protesta i s’han emplaçat a manifestar-se dimarts vinent al vespre davant la seu del districte de Sants. La reforma del Paral·lel afecta Sant Antoni, el Raval i el Poble-sec, però són sobretot els veïns d’aquest barri els que s’estan mobilitzant per aturar-la.

Després de tres reunions prèvies, la mesa de treball entre veïns i consistori s’ha trencat aquesta setmana. Dimecres els veïns van decidir plantar els responsables municipals. Diuen que no han mostrat cap voluntat d’entesa, perquè la reforma del Paral·lel continua en marxa.

En lloc d’assistir a la reunió prevista, la plataforma Som Paral·lel va convocar dimecres una tarda reivindicativa amb una cadena humana al carrer de Blai, que denuncien que està sobreexplotat i controlat per les terrasses dels bars. Després, alguns veïns es van reunir en assemblea a la plaça dels Ocellets i van acordar noves accions de desobediència civil -com la d’avui- per exigir la suspensió immediata de llicències de concurrència pública a l’avinguda del Paral·lel.