LUÍS BLANCO, portaveu de la IAC "Entendre que hi ha altres llocs on la gent viu en pau, on no hi ha trets a cada cantonada, on la gent pot moure's d'una part a l'altre en pau. Coneixen altres nens d'aquí i al final també comprenen que no són tan diferents."

El programa està basat en la pedagogia de la no-violència i de la interculturalitat. L’objectiu és sensibilitzar la població catalana sobre la situació que viuen els palestins. La Intersindical Alternativa de Catalunya  critica “el tracte inhumà i humiliant” que rep el poble palestí als seus territoris com a “conseqüència de la restricció dels seus moviments”.

Fins ara els menors que participaven en aquest projecte provenien de Cisjordània. La novetat d’aquest any rau en la incorporació d’infants procedents de la franja de Gaza.

Els nens i nenes, d’entre 10 i 12 anys, estaran tres setmanes a Barcelona. Al llarg d’aquests dies, participaran en diferents activitats, com un taller de castells o dansa, una excursió al Tidibado o al Zoo de Barcelona, entre d’altres.

La visita s’enmarca dins de la iniciativa Vacances per la Pau que des de l’estiu de 2008 organitza la Intersindical Alternativa de Catalunya.