Un cop la Flama ha arribat a la plaça de Sant Jaume s’ha interpretat ‘Muntanyes del Canigó’ mentre s’escortada per  l’Àliga de Barcelona i els Gegants de la Ciutat. També s’han interpretat ‘Els Segadors’ i s’ha encès el gresol. L’acte ha servit perquè diferents entitats recullin el foc de la Flama i el traslladin a les 20 fogueres que hi haurà repartides pels diferents barris de la ciutat.

L’acte, igual que el de l’arribada de la Flama al Parlament de Catalunya, ha estat una iniciativa d’Òmnium Cultural i hi han assistit el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals.

Durant el matí d’aquest dissabte la Flama també ha arribat al Parlament de Catalunya, on l’ha rebuda la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i la presidenta d’Òmnium Cultural. Enguany ha arribat de mans de nens de Corbera de Llobregat i després d’escoltar el missatge, a càrrec de l’antropòloga Josefina Roma, s’ha fet la tradicional encesa de fanals a la porta principal del palau.

Aquesta tradició es remunta al 1955, quan Francesc Pujadé, excursionista, enamorat del Canigó i vilatà d’Arles, al Vallespir, inspirant-se en el poema ‘Canigó’, de Jacint Verdaguer, va tenir la iniciativa d’encendre un foc la nit de Sant Joan al cim d’aquesta muntanya i des d’allà repartir-ne la flama per totes les terres de parla catalana com a símbol d’identitat comuna. La Flama es renova cada any amb una foguera feta amb llenya procedent de diversos punts dels Països Catalans.