Fins a 28.200 voluntaris es necessitaran aquest 2019 per fer arribar la iniciativa solidària del Gran Recapte a tot Catalunya. El 10 d’octubre els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya van posar en marxa la campanya de crida de voluntariat per fer possibles els gairebé 2.700 punts de recollida que estaran actius el cap de setmana del 22 i 23 de novembre. Dues setmanes més tard, ja s’han registrat 9.631 persones com a voluntàries, un 34 % del total que es necessita.

Alerten que hi ha menys voluntaris que en d’altres ocasions per la situació política

Per aquest motiu el Banc dels Aliments ha redoblat els esforços per atreure voluntaris, i ha fet públiques les necessitats concretes de cada demarcació: a Barcelona, encara es necessiten 5.900 persones, a Girona en calen 1.000 més; a Tarragona, 1.000, i a Lleida, 1.000.

Els voluntaris que ho vulguin es poden registrar per participar en la iniciativa, tant a títol individual com en grup, a través del web del Gran Recapte.

10 edicions contra la pobresa

El Gran Recapte és un dels moviments ciutadans d’acció solidària més importants que hi ha actualment a Catalunya. Al llarg de 10 edicions, el Gran Recapte “ha generat consciència sobre l’existència de la pobresa, i ha ajudat a garantir el dret a una alimentació suficient i saludable” a les persones en situació de vulnerabilitat derivades pels agents d’ajuda social públics i privats. L’entitat recorda que “la taxa de pobresa a Catalunya se situa actualment en un 21,3 % de la població”.

Per això els Bancs dels Aliments demanen la col·laboració ciutadana per arribar a tenir grups d’entre 10 i 15 voluntaris a cada punt de recollida, amb un coordinador que serà l’encarregat del punt mentre duri la recollida, els dies 22 i 23 de novembre. L’any 2018 el Banc dels Aliments va recuperar 9.000 tones de menjar, una xifra rècord.