Els agents cívics treballen en el marc d’una campanya de sensibilització ciutadana i comercial per millorar la neteja (que va començar a principis d’any i s’allargarà fins al gener del 2018). Cada dia recorren els punts més conflictius per controlar-los i parlen amb els veïns per sensibilitzar-los sobre la importància de mantenir nets els espais públics i per saber quina percepció tenen sobre la neteja del barri.

Són campanyes que els veïns consideren necessàries però de vegades no són suficients. Al carrer de Benavent, que és un dels punts negres del barri de la Maternitat i Sant Ramon, els veïns consideren que la millora des que ha començat la campanya és relativa i que, en canvi, convindria que es regués més sovint el carrer. Aquí, les problemàtiques principals són les burilles acumulades a les soques dels arbres, la brutícia al voltant de les papereres i el terra brut d’orina.

Un altre dels punts negres del districte són els jardins de la plaça del Sòl de Baix. Aquí els agents cívics també s’aturen a parlar amb els veïns, especialment els propietaris de gossos, ja que en aquest cas un dels problemes principals és la presència d’excrements.