“Enhorabona, cardenal”, van ser les paraules que el bisbe de Pamplona li va dir per telèfon a l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Primer no se’l va creure i li va dir que “deixés de fer broma”. Però vista la insistència del seu interlocutor, que es trobava a la plaça de Sant Pere, al Vaticà, es va convèncer de la notícia.  El nomenament serà el 28 de juny. Fins llavors, Omella ha anunciat que no canviarà cap dels actes de la seva agenda.

Omella rep el nou càrrec amb sorpresa, responsabilitat i agraïment: “Qualsevol càrrec dins l’Església és un servei no pel nostre honor i glòria sinó per servir millor als altres, als més senzills. No és un càrrec cap amunt sinó cap avall, de servei, de rentar els peus com mostra l’Evangeli i com fa el papa”.

Pel què fa a la situació que viu Catalunya, l’arquebisbe de Barcelona i futur cardenal, assegura que hi ha moltes sensibilitats i opinions, totes vàlides. “Volem treballar per la no confrontació, pel diàleg necessari, si no ens escoltem els uns als altres difícilment podem fer un treball pel bé comú”, ha dit Omella.