Partint d’aquesta base, la fundació i l’empresa farmacèutica Novartis impulsaran els propers mesos el projecte TreballEM. L’objectiu és conscienciar les empreses, els professionals sanitaris i els mateixos pacients de les opcions que poden haver-hi per mantenir una activitat laboral. Ho faran amb una guia destinada als empresaris i responsables de recursos humans, una altra dirigida als metges i un vídeo informatiu pensat per explicar als malalts quines possibilitats tenen d’adaptar-se.

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que pot produir símptomes diversos que van des de la mobilitat fins a la parla o la capacitat cognitiva. És molt difícil de preveure’n l’evolució perquè pot variar molt d’un pacient a un altre. Aquesta situació provoca que ni els empresaris ni els afectats puguin saber com els podrà condicionar la malaltia ni quins canvis hauran de preveure. També hi ha molt desconeixement sobre els drets laborals que tenen aquests pacients. Per tot plegat, Rosa Masriera, directora executiva de la FEM, explica que “amb aquest projecte volem proporcionar tots els recursos que facilitin una solució al problema, tocant tots els agents implicats”.

Altres iniciatives previstes per la Fundació Esclerosi Múltiple són un espai del seu web destinat a publicar ofertes de feina i a cercar-ne, un projecte per fomentar la innovació per facilitar la feina als malalts d’esclerosi múltiple o la convocatòria del Premi Mentoria per a pacients que presentin projectes emprenedors. A més, la fundació ja disposa d’altres serveis i iniciatives com el Centre Especial de Treball, que dona feina a 90 persones amb esclerosi múltiple o discapacitats; un servei de formació i inserció laboral per als malalts que han de canviar la seva carrera professional a causa de la malaltia,  o les Beques FEM-U, per potenciar el talent de joves amb discapacitat.