Sota el lema “Ara més que mai, okupa tu també”, diversos col·lectius ocupes de la ciutat s’han manifestat aquest dissabte a la tarda al centre de Barcelona. La protesta s’ha fet amb la intenció de defensar l’ocupació com una eina de lluita necessària davant d’un context d'”especulació salvatge, desnonaments i violència immobiliària” i ha acabat amb quatre persones detingudes per un delicte de desordre públic, segons han informat els Mossos.

La manifestació, que ha congregat més de 200 persones, ha fet desplegar un fort dispositiu policial que ha encerclat completament els manifestants quan es dirigien cap a la ronda de la Universitat. S’han produït moments de tensió entre els cossos policials i els manifestants i els Mossos, que han detingut quatre persones.

Manifestació Ocupa Barcelona

Fins a la plaça de la Universitat s’hi han desplaçat una vintena de furgons dels Mossos que han rodejat la plaça, i que n’han bloquejat també els accessos. A més, diversos agents han escorcollat motxilles i identificat alguns dels assistents. Malgrat que han intentat que la manifestació no avancés, finalment, els manifestants han aconseguit accedir al Raval, on s’han tornat a viure moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra.

Grups molt reduïts de manifestants s’han separat de la manifestació i han col·locat contenidors al mig del carrer, també han trencat mobiliari urbà de les terrasses dels bars de la zona. Ha estat llavors quan alguns agents han carregat contra els manifestants. L’actuació ha provocat moments de por i corredisses que, de retruc, han provocat més destrosses en establiments del barri.

Abans que comencés la manifestació s’ha tancat els accessos del metro a la plaça de la Universitat, i des de TMB han informat de possibles afectacions a les línies que circulen per Universitat, carrer de Pelai, plaça de Catalunya, carrer de Fontanella i ronda de Sant Pere fins a plaça de Lluís Companys.

Els ocupes denuncien com a col·lectiu que estan vivint una forta onada de repressió i, per això, en el comunicat enumeren els diversos locals socials que aquests darrers mesos han estat desallotjats. Afirmen que els canvis de llei que es van fer el 2015 han afavorit els desallotjaments extrajudicials per empreses de seguretat com Desokupa.