El districte d’Horta-Guinardó ha iniciat les obres de millora del carrer d’Amílcar, al Guinardó, al tram que va des del passeig de Maragall fins a la plaça Catalana. Els treballs consisteixen en el soterrament de les línies elèctriques aèries, fet que permetrà retirar 14 pals de fusta que hi ha enmig de les voreres i eliminar els cables que hi pengen. També s’aprofitarà per fer més ampla la vorera del cantó mar.

Es tracta d’una primera actuació urbanística en espera d’un projecte integral que permeti pacificar aquest vial i convertir-lo en plataforma única, tal com s’ha fet ja en el tram que correspon a Nou Barris. En el transcurs de les obres, que es preveu que acabin a l’octubre, hi haurà talls de trànsit puntuals als carrers adjacents.

Un pal de la llum a punt de caure al Guinardó indigna els veïns
Els Bombers van actuar d’urgència al carrer d’Ercilla per evitar la caiguda d’un pal de 10 metres al mig del carrer

Firmes a favor de la reforma d’Amílcar

“Estem contents amb aquesta petita reforma però fa anys quer reclamem que s’arregli tot el carrer”, explica Mari Carmen García, farmacèutica de la zona. L’any passat veïns i comerciants del carrer d’Amílcar van iniciar una campanya de recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament la reforma integral d’aquest vial.

Volen que tingui asfalt sonoreductormillores en la neteja i que es retorni l’arbrat que s’ha anat perdent durant els darrers anys. També reclamen que sigui més accessible. “Hi ha molts sots i desnivells i últimament molta gent gran ha ensopegat”, explica Antoni Saladié, veí del carrer.