Aquest dimecres ha estat el primer dia sense mascaretes als centres sanitaris, els sociosanitaris i les farmàcies, després que aquest matí s’hagi publicat al BOE la mesura aprovada dimarts pel Consell de Ministres. Tot i que ja no és obligatòria, al CAP Poblenou s’ha vist de tot: gent amb mascareta i sense, per decisió pròpia, i també alguns que encara desconeixien el canvi de la normativa.

Alguns usuaris, com el Sergi, han optat per assistir a la consulta sense la mascareta. En el seu cas, explica que “només he vingut a fer una consulta i he pensat que no calia”. D’altres, com la Teresa, han assegurat a betevé que se la seguiran posant sempre que assisteixin al centre d’atenció primària o a l’hospital perquè consideren un risc no portar-la en aquests espais: “Dins sempre la faré servir, perquè quan vas al CAP és que no et trobes bé“.

També hi hagut alguns despistats que aquest matí han assistit a la seva visita al CAP sense saber que se n’havia eliminat l’obligatorietat. Mascareta en mà, l’Anna Gabriela ha reconegut que no s’havia assabentat que ja no era obligatòria: “He vingut amb la mascareta perquè estic embarassada, no sabia res de la notícia”.

Satisfacció a les farmàcies: “Després de més de tres anys, ja tocava”

La fi de l’obligatorietat de les mascaretes ha estat més celebrada en establiments com la Farmàcia Núria Molina, ubicada a escassos metres de la sortida del CAP Poblenou. Rosa Tousa, una de les treballadores de la farmàcia, ha explicat a betevé que celebren la notícia: “Ho estàvem esperant des de feia dies, són més de tres anys fent servir la mascareta”. Tot i estar contents, demanen que els clients que entrin a la farmàcia es posin la mascareta si tenen símptomes de la grip o la covid.