Un grup de veïns del carrer d’Amílcar, amb el suport de comerços de la zona, han iniciat una campanya de recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament la reforma integral d’aquest vial. Volen que es treguin els pals antics de fusta de la llum que hi ha enmig de les voreres i que es facin més amples. També demanen asfalt sonoreductor, millores en la neteja i que es retorni l’arbrat que s’ha perdut amb els anys.

Raül Climent, un dels veïns impulsors de la campanya, afirma que “no entenem que s’hagin arreglat molts carrers del voltant, com els de Torre del Pardals o Arc de Sant Martí, i, en canvi, no s’hagi actuat en un eix de comunicació tan important del Guinardó com és el carrer d’Amílcar”. Ja han recollit més de 300 firmes a les dues farmàcies del carrer i a l’escola de música UT, que s’han afegit a la iniciativa.

Una reivindicació històrica

La petició de la millora del carrer d’Amílcar ha estat una constant els darrers anys, però fins ara l’Ajuntament de Barcelona no ho ha considerat un projecte prioritari. El carrer d’Amílcar connecta de baixada l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat amb el passeig de Maragall, en un recorregut que té 700 metres de llargada. Precisament, aquests dies estan finalitzant les obres de remodelació d’Amílcar per sota del passeig de Maragall, en el tram que correspon al districte de Nou Barris. Allà s’hi ha renovat el mobiliari urbà i s’hi ha creat plataforma única.

L’Ingrid, una veïna que fa més de 20 anys que viu en aquest carrer, creu que “caldria renovar-lo, ja que s’ha anat degradant i això ha fet que hagin anat tancant moltes botigues i ara hi ha poc comerç a la zona“. També voldria que el projecte inclogués la reforma de la plaça Catalana, situada a la l’inici del carrer.