El curs vinent 2023-2024 Barcelona tindrà 776 noves places d’oferta pública per a cicles de grau mitjà i, en total, s’arribarà a les 9.470. Aquest augment de places es deu, en part, a la creació de tres nous centres: l’Institut de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Barcelona (ITICB), centrat en la indústria de la tecnologia de la informació i la comunicació; l’Institut de Sostenibilitat i el Medi Ambient de Barcelona (ISMAB), que oferirà un únic projecte de jardineria i mediambientals, i l’Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona (ITAEB), centrat en el sector de les arts escèniques.

Un 90 % de l’alumnat ha obtingut plaça entre les opcions que havia demanat

Gairebé el 90 % de l’alumnat de continuïtat que s’ha preinscrit en aquests cicles ha obtingut una de les opcions demanades, i un 75,10 % podrà cursar la seva primera opció.

El Servei d’Orientació del Consorci d’Educació de Barcelona serà l’encarregat de reorientar l’alumnat que a hores d’ara es troba en espera de plaça (un 10,67 %) a través d’un servei personalitzat adreçat especialment a l’alumnat en situació de vulnerabilitat. Els oferirà cicles afins a la primera opció demanada o batxillerats professionalitzadors amb places vacants.