S'aprofitarà l'estiu per començar a preparar el terreny per a la nova xarxa de busos. A la tardor començaran a funcionar les cinc primeres línies del nou sistema, per això durant l'època amb menys trànsit a la ciutat es canviarà el sentit de sis carrers de les Corts i Sarrià - Sant Gervasi, s'invertiran 1,4 miions d'euros en canvis de senyalització semafòrica i s'instal·laran noves parades. Les cinc línies que començaran a preparar-se són la diagonal entre el passeig Marítim i Torre Melina. La vertical, entre la plaça d'Espanya i Sarrià, uns treballs que afectaran tres parades de les línies convencionals al carrer de l'Equador i un canvi de sentit al carrer de Nicaragua. També implicaran una reordenació de la mobilitat els treballs previs per a la línia entre el passeig Marítim i Montbau. Es canviarà senyalització semafòrica i es crearan noves parades per implantar la línia horitzontal 6. I també hi haurà canvis de senyalització i de carrils a la Gran Via per a la H12, entre Gornal i la Verneda. Aquestes seran les afectacions més importants d'un estiu més tranquil pel que fa obres comparat amb el tall ferroviari de Sants de l'any passat. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Aquesta era una afectació dura en el nostre dia a dia de milers de ciutadans, aquest any no ens enfrontem a res que s'hi assembli." També al metro es preveu alguna afectació, com la Línia 5, entre Horta i la Vall d'Hebron. La Línia 1, durant tres setmanes d'agost, entre Santa Coloma i el Fondo. També la Línia 2 es veurà afectada i a l'agost hi haurà talls de trànsit entre Provença i la Bonanova als Ferrocarrils de la Generitat. A més de tot això, s'invertiran 2,5 milions d'euros a canviar paviment i 200.000 euros a millorar la xarxa de clavegueram.

Segons ha informat avui l’Ajuntament, aquest any hi haurà 45 actuacions a Barcelona durant l’estiu.

INFRAESTRUCTURA FERROVIÀRIA I VIÀRIA

Són les actuacions més nombroses i afectaran la circulació de vehicles en diversos punts de la ciutat. Entre d’altres, destaquen la construcció de la nova estació de metro de la Línia 9 a la Zona Universitària (entre el 30 de juny i el 31 d’agost), la remodelació de l’estació de Sants per connectar-la amb el túnel d’alta velocitat (del 2 al 5 de juliol) i els treballs de manteniment de les rondes (neteja de túnels i pavimentació de la B-10 en els trams de Sant Martí i Sant Andreu).

També afectaran el trànsit els treballs per a la construcció del carril bus-VAO a la C-58 al pas per l’avinguda Meridiana. Hi haurà diverses actuacions, la majoria, en horari nocturn. Les afectacions d’entrada a Barcelona es produiran el cap de setmana del 4 i 5 d’agost i de sortida, l’11 i 12 d’agost.

En aquest apartat, també s’hi inclouen els treballs de pavimentació dels carrers. Aquest any, s’asfaltaran 67.045 metres quadrats de calçada, principalment a les rondes (21.650 metres quadrats), a l’avinguda Meridiana i als carrils bus de tota la ciutat.

MILLORA DE LA MOBILITAT

Aquest any les obres més importants que es faran a Barcelona durant l’estiu seran les actuacions destinades a adaptar la ciutat a la nova xarxa d’autobús, que es posarà en funcionament el mes d’octubre. Els treballs inclouen la instal·lació de nova senyalització, canvis de sentit d’alguns carrers, construcció de noves parades

La major part de les actuacions es faran als districtes de Sarrià – Sant Gervasi i les Corts. Entre d’altres, canviaran de sentit els carrers de Nicaragua, Vergós -entre les Escoles Pies i Castellnou-, Doctor Carulla i Demestres -entre el Dr. Roux i la via Augusta-i l’Equador.

INFRAESTRUCTURES DE SERVEIS

En aquest apartat, hi figuren les obres de reparació de la xarxa de clavegueram -al carrer de Potosí i al passeig de la Bonanova-, els treballs per millorar els problemes elèctrics dels veïns de l’avinguda del Paral·lel i la renovació de la canonada d’aigua del carrer de Jaume Pinent.

URBANITZACIONS

Durant aquest estiu s’urbanitzaran els carrers de l’entorn del Mercat del Born (dels 17 de juliol al 23 de setembre), es faran treballs relacionats amb la nova obertura de l’avinguda de la Mare de Déu de Lorda, es renovaran les voreres i la calçada del carrer del Beat Almató i s’urbanitzarà l’avinguda de l’Estatut (a mitjan agost).

TRANSPORT

Durant els mesos de juliol i agost també es faran actuacions a la xarxa de transport, que comportaran talls de servei al metro i als Ferrocarrils de la Generalitat. Seran treballs d’envergadura menor que els de l’any passat. En concret, hi haurà obres de manteniment a l’L5, que aturaran el servei entre Horta i la Vall d’Hebron a mitjan agost.

També s’actuarà a l’L1 i això suposarà un tall de servei entre les estacions de Santa Coloma i el Fondo. A l‘L2, es preveu una aturada del servei entre les estacions d’Artigues – Sant Adrià i Badalona – Pompeu Fabra durant tres setmanes a l’agost motivada per obres de millora en la infraestructura.

Altres punts que estaran en obres aquest estiu són les estacions de Gràcia, Provença, Muntaner i Bonanova dels FGC, on es renovaran les andanes i les vies. Això afectarà les línies del Vallès, Reina Elisenda i Tibidabo entre Provença i la Bonanova. Serà a mitjan agost i, mentre durin els treballs, hi haurà un servei alternatiu de llançadora entre Provença i Plaça de Molina i entre Provença i la Bonanova.