Motxilles plenes a vessar... però ni rastre de llibres i carpetes. LIDIA i MARTA "Marxem de colònies a Calafell i ens ho passarem molt bé i farem moltes activitats." Hi ha propostes per a tots els gustos. Colònies d'anglès, esportives o de teatre i destins que van des de les illes Balears fins als Estats Units. Avui es dóna el tret de sortida a uns dies plens d'activitats. CRISTINA MAROTO "Piscina, acamparem a la platja, farem jocs de nit... i ens ho passarem molt bé." Però la crisi no fa vacances i entitats com la Fundació Pere Tarrés han de prendre iniciatives per ajudar les famílies. PERE VIVES, responsable d'Activitats d'Estiu de la Fundació Pere Tarrés "Hem augmentat un 60% les beques de la campanya 'Cap infant sense colònies' i hem atès més de 1.600 sol·licituds." NÚRIA VALLMITJANA, mare "Qualsevol activitat té el seu cost i hem d'intentar assumir-ho. És bo per a ells, millor que quedar-se a casa." NATÀLIA CALVO, mare "Els dóna autonomia, s'espavilen, es relacionen amb altres nens..." Instruccions perquè tot funcioni, comiats i arriba el moment d'agafar posicions per començar l'aventura. MARTA GASTON "24.000 nens i nenes com ells participaran en les més de 400 activitats que organitza la Fundació Pere Tarrés. Us ho ha explicat des del Camp Nou, Marta Gaston."

Malgrat les dificultats econòmiques de moltes famílies, anar de colònies continua sent una de les activitats més populars de l’estiu. La Fundació Pere Tarrés fa 50 anys que n’organitza i aquest dilluns han sortit els primers autocars de Barcelona amb diverses destinacions. De totes les activitats que hi ha, les que tenen més demanda són les colònies d’anglès -amb estades a Irlanda, els Estats Units, Anglaterra o França- i les estades esportives.

Des de fa cinc anys la Fundació Pere Tarrés ofereix les Vacances en Família, que consisteixen a obrir les cases de colònies durant l’agost per a famílies que vulguin marxar de vacances juntes. Amb la crisi econòmica, aquesta acaba sent una opció a considerar per les famílies. Una parella amb un fill pot passar quatre dies de vacances amb pensió completa per 299 euros. La petició d’aquesta modalitat de lleure s’ha multiplicat per cinc aquest 2012.

El lema de les activitats de la Fundació Pere Tarrés és “L’estiu. Vacances per créixer”, amb l’objectiu que els infants gaudeixin d’un temps lliure de qualitat i potenciïn l’adquisició de valors i l’autonomia personal.