La nova propietat dels 14 locals del fallit projecte Amunt Persianes de les Corts, l’empresa Coyoacan, ha iniciat obres de reforma de l’edifici i ha demanat al districte poder-hi aixecar més plantes. La intenció, segons confirmen a betevé fonts municipals, és fer una una remodelació completa de l’edifici.

Els serveis tècnics ho estan estudiant i es desconeix de moment si es tractarà d’un edifici d’habitatges, comercial o d’oficines. Ara per ara s’està fent un enderroc parcial als locals situats a les plantes baixa i primera de l’edifici. Es tracta d’una llicència prèvia al desenvolupament d’una posterior, que ja serà de rehabilitació completa.

Locals envoltats de polèmica

Els locals, ubicats al carrer del Doctor Nubiola i Espinós, van protagonitzar una polèmica la legislatura passada, quan el districte de les Corts va anunciar que els compraria com a part del projecte Amunt Persianes per recuperar locals buits a la ciutat.

Finalment, però, no els va acabar adquirint perquè es va fer públic que bona part dels establiments ja tenien negocis en funcionament, alguns des de feia més de 40 anys. Amb tot, l’aleshores propietari no els va renovar els lloguers i els comerços van haver de tancar i buscar locals alternatius.

Pintada apareguda en un dels locals afectats

Reclamació patrimonial

La qüestió va arribar a la Sindicatura de Comptes, que finalment va suggerir als negocis afectats que presentessin una reclamació patrimonial ordinària com a compensació econòmica per les despeses dels trasllats. De moment estan en espera de resposta.