locals corts

El regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, ha informat durant el Consell Plenari del districte que la Comissió de Govern de l’Ajuntament ha acceptat la renúncia, per part de la propietat, a vendre els 14 locals del carrer del Doctor Nubiola i Espinós que formaven part del projecte Amunt persianes. Riera també ha confirmat que la propietat ha rebutjat l’oferta del consistori de comprar els dos locals que estaven lliures.

Cal recordar que a principis d’abril el propietari va enviar un burofax als llogaters perquè deixessin els locals al cap de dos mesos, data en què suposadament es va formalitzar la compra per part de l’Ajuntament. El consistori ja va avisar que no compraria cap local que tingués contracte de lloguer vigent. El regidor ha assegurat al plenari que faria seguiment de la situació dels llogaters i s’ha ofert, a més, com a intermediari entre les parts i ha posat a disposició dels comerciants els recursos de Barcelona Activa per facilitar les perspectives de futur dels negocis.

Retrets de l’oposició per l’actuació de l’Ajuntament

Els partits de l’oposició han estat molt crítics amb la gestió de l’Ajuntament en la compra dels locals. Els han retret que desconeguessin que els locals tenien activitat comercial i que afavoreixin l’especulació immobiliària.

A la part d’impuls i control, dos dels grups municipals han presentat proposicions sobre el tema. ERC demanava paralitzar la compra dels locals i activar un procés de mediació, iniciatives que el districte ja havia anunciat a l’inici del consell. La proposta s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups.

Per la seva banda, Junts ha demanat que s’informi sobre quines han estat les gestions de l’equip de govern, així com de l’espai de mediació entre propietari i inquilins dels locals del carrer del Doctor Nubiola i Espinós. També que s’inverteixin els 3,2 M € previstos en el programa Amunt persianes en altres necessitats del comerç del districte. Ha tingut els vots a favor de tots els grups, llevat del PSC i BComú, que hi han votat en contra.